Bruksanvisning

Det är enkelt att använda våra produkter, men om det skulle uppstå några frågetecken så finns det instruktioner för hur man sätter upp/på våra namnlappar, väggdekorer och mätstickor samt skötselråd för att de ska hålla så länge som möjligt. 

Namnlappar
– Vid applicering på kläder rekommenderar vi att fästa namnlappen noga på tvättinstruktionen.
– Vid applicering på saker rekommenderar vi att fästa namnlappen på en torr och ren yta. 
Efter applicering, vänta 24 timmar innan eventuell tvätt eller disk, så att namnlappen får tid att fästa sig ordentligt på dina kläder eller saker. 

Tvätt: 60 grader
Torktumla: funkar utmärkt!
Kokas: 100 grader
Ugn: max 275 grader
Frys: -50 grader

Väggdekor [återanvändningsbar]
– Vid applicering på väggar, dra av dekoren försiktigt från arket.
– Placera dekoren på en ren och torr yta. Ett tips är att rengöra ytan med en blöt trasa och låta det torka innan placering av dekoren, detta för att minimera att damm eller smuts hamnar emellan väggen och dekoren – som i sin tur skulle försämra fästet för dekoren. 
– Önskar du återanvända väggdekoren? Funkar fint! Avlägsna dekoren försiktigt från ytan den sitter på och sätt upp den på det nya stället, alternativt spara den på originalemballagen eller bakplåtspapper för att ta fram igen i framtiden. 
– Väggdekoren kan sättas på alla släta ytor. Dock har den har svårt att fästa på ojämna ytor, som murade- eller tegelväggar, strukturtapet samt väggar med silikonbaserad färg, därför rekommenderas det inte. 

Mätstickor [återanvändningsbar]
Samma som väggdekor <3 

Affischer
Du får affischen i en papperstub, utan ram. Använd en ram i storlek 50×70 för bäst passform för affischen. 

Specifikation och certifieringar av våra produkter/material 
– Namnlapparna består av självhäftande plastfilm som gör att namnlappen kan fastna på hårda ytor. Till denna produkt används ett tryckkänsligt lim, där inget lösningsmedel, vatten eller värme behövs för att aktivera limmet.
– Affischerna består av 100% återvunnet FSC certifierat papper och kan återvinnas.
– Väggdekor består av återvinningsbar polyester som är PVC-fri och är certifierad enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Certifiering innebär att produkten uppfyller höga humanekologiska krav, d.v.s. inte innehåller kemikalier i halter som är hälsoskadliga. Materialet är också brandklassad enligt B1, vilket innebär ingen övertändning och minimalt bidrag till en brand.  
– Mätsticka består av återvinningsbar polyester som är PVC-fri och är certifierad enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Certifiering innebär att produkten uppfyller höga humanekologiska krav, d.v.s. inte innehåller kemikalier i halter som är hälsoskadliga. Materialet är också brandklassad enligt B1, vilket innebär ingen övertändning och minimalt bidrag till en brand, precis som väggdekoren. 

Vi försöker återanvända så mycket material som vi kan, exempelvis används samma färg till samtliga produkter som heter UltraChrome® GS3 och som är nickelfri. Vi återanvänder även samma material till väggdekorer och mätstickor. Genom att vi använder samma material till flera produkter kan vi minimera spill och använda upp hela pappersark eller textilier i stället för delar av den vid tillverkning. Det är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete som vi ständigt försöker förbättra.