Vi på Taggla älskar pyssel och upcycling! Kolla va fin den här lite slitna skjortan blev, med helt vanligt potatistryck! Perfekt för att dölja fläckar och ge ett gammalt plagg ett nytt liv. Funkar till både barn och barnsliga själar. De flesta har nog testat potatistryck förut. Så enkelt och kul! Se hur vi gjorde.

???

  1.  Du behöver: – Ett gammalt plagg som behöver piffas upp – Textilfärg (Finns att köpa i hobbyaffärer) – En liten pensel – Tidningspapper
  2. Lägg en bit tidningspapper inuti plagget så att färgen inte går igenom.
  3. Skär en potatis (eller flera potatisar i olika storlekar) mitt itu och pensla på ett tunt lager färg .
  4. Pressa potatisen mot tyget och håll kvar ett par sekunder. Om man vill kan man testa lite på en tygbit innan man går igång på själva plagget. Det behöver inte bli perfekt – det är de små ojämnheterna som gör det extra fint!
  5. När du är klar med ditt verk fixerar du färgen med ett strykjärn. Hur länge du ska stryka beror på vilken färg du har använt. Det står på förpackningen.
  6. Var grymt nöjd över att du sparat både miljö och pengar och dessutom fått ett helt unikt plagg! Funkar lika bra på t-shirts, byxor, tygkassar eller vad som helst gjort av textil. Hurra! ???